Kotikenttä hankkeen tausta

Kotikenttä Veikkolaan -hanke lähti liikkeelle syksyllä 2010, kun kävi ilmeiseksi, että tiukan kuntatalouden vuoksi kentän rakentaminen julkisillä varoilla lykkääntyisi pitkälle tulevaisuuteen. Maaliskuussa 2011 avatun nettiadressin allekirjoitti runsaat 1.000 hankkeen tukijaa. Huhtikuussa 2011 FC WILD ry:n vuosikokous valtuutti seuran hallituksen aloittamaan hankkeen selvityksen. Sen jälkeen käytiin tiiviitä keskusteluja Kirkkonummen kunnan, ELY-keskuksen, Suomen Palloliiton, eri yhteistyötahojen sekä oman kotikenttähankkeensa jo toteuttaneiden seurojen kanssa. 

Veikkolan Futiskenttä Oy perustettiin 23.10.2011, ja unelma kotikentästä harppasi eteenpäin. Yhtiön perustajina ovat FC WILD ry ja sen hallituksen jäsenet. Veikkolan Futiskenttä Oy on voittoa tavoittelematon yritys, joka on perustettu rakentamaan tekonurmikenttä Veikkolaan sekä hallinnoimaan, ylläpitämään ja kehittämään sen palveluja. Kenttä parantaa kaikenikäisten liikuntaolosuhteita omalla kylällä. 

Veikkolan Futiskenttä Oy:n tavoitteena on rakentaa ns. kolmannen sukupolven jalkapallonurmi nykyiselle Vuorenmäen koulun hiekkakentälle. Maa-alueen vuokraamisesta yhtiölle 15 vuodeksi sovittiin Kirkkonummen kunnan kanssa.   

Aikataulu

Kentän rakentaminen käynnistyi kesällä 2012, ja kenttä on ollut käytettävissä syyskuusta 2012 lähtien. 

Vuorenmäen koulu

ja sen viereinen kenttä sijaitsevat keskellä kylää, ja kenttä on näin veikkolalaisten helposti saavutettavissa kävellen ja pyöräillen. Veikkolan keskustan liityntäpysäköinti ja koulun pysäköintialue kentän välittömässä läheisyydessä ovat riittävät suuremmankin tapahtuman järjestämisen kannalta. Arkisin päiväsaikaan kouluvuoden aikana kenttä on koulujen ja kunnan päiväkotien käytössä veloituksetta. Koulurakennuksessa sijaitsevat erilliset pukuhuoneet kentän käyttäjille. Kentän sijainti onkin mitä luontevin paikka Veikkolan omalle kotikentälle.